Branșamente Electrice ≤ 20 kV
Executam tot tipul de bransamente electrice, pana la tensiunea de 20kV.
ASPECTE
ETAPE
DETALII
ASPECTE
Aspecte cu privire la racordarea locuințelor noi la rețeaua publică de electricitate.
Unul dintre aspectele de care trebuie să se ţină cont atunci când se face racordarea locuinţelor noi la reţeaua publică de electricitate este acela al alegerii modului de branşare, curent monofazat sau curent trifazat.
Dacă imobilul va fi utilat cu aparate care vor solicita din plin reţeaua, precum instalaţii de climatizare, centrale pe curent electric, saună, aparate electrice de încălzire a apei calde, mai multe televizoare, computere, aragazuri electrice, la care se adaugă frigiderul, maşina de spălat, aspiratorul, maşina de călcat etc, va fi nevoie de un racord trifazat, mult mai eficient energetic.
Pentru a obţine avizul tehnic de racordare de la operatorul de reţea, proprietarul locuinţei noi va trebui să declare toţi consumatorii pe care îi deţine, pentru a i se calcula puterea maximă de absorbţie. Dacă rezultatul este peste 6 kW va nevoie de racord trifazat.
Până la acel nivel, se recurge la un branşament monofazat.
Racordarea la reţeaua de distribuţie a unui nou obiectiv se realizează în conformitate cu prevederile Regulamentului privind racordarea utilizatorilor la reţelele electrice de interes public (Ordinul ANRE nr. 59/2013).
ETAPE
Principalele etape pe care beneficiarul trebuie să le parcurgă sunt următoarele:
- solicitarea emiterii avizului tehnic de racordare şi depunerea documentelor specificate în ordinul menţionat, în baza cărora distribuitorul emite avizul tehnic de racordare;
- depunerea cererii de racordare prin care utilizatorul solicită că execuţia lucrărilor să fie contractată de către distribuitorul de energie electrică prin “procedurile de cerere de oferte/licitaţie ” sau de către utilizator, prin “încredinţare directă” către un furnizor de servicii atestat de ANRE;
- încheierea contractului de racordare între distribuitorul de energie electrică;
şi utilizator, precum şi a contractului de execuţie între distribuitorul de energie electrică
şi executant, realizarea instalaţiei de racordare; - recepţia instalaţiei de racordare, punerea în funcţiune a instalaţiei de racordare;
- punerea sub tensiune a instalaţiei de utilizare pentru probe (această etapă nu este obligatorie pentru toate categoriile de utilizatori);
- emiterea de către operatorul de reţea a certificatului de racordare a locului de consum si/sau de producere;
- încheierea contractului de furnizare a energiei electrice;
- punerea în funcţiune finală a instalaţiei de utilizare.
DETALII
Detalii cu privire la avizul tehnic de racordare.
Aviz tehnic de racordare
Avizul tehnic de racordare este necesar pentru racordarea la reţea a oricărui solicitant care doreşte alimentarea cu energie electrică. Structura documentaţiei necesară emiterii acestui aviz depinde de tipul de client solicitant.
Cererea şi documentaţia anexată acesteia se depun de client sau de împuternicitul legal, direct sau se trimit prin poştă, la centrele teritoriale de relaţii cu clienţii ale distribuitorului de energie electrică.
Aviz de amplasament
Avizul de amplasament este necesar pentru construcţii noi de orice fel, conducte magistrale (apă, gaze, canalizare), cabluri telefonice subterane, drumuri naţionale şi căi ferate.
Cererea şi documentaţia anexată acesteia se depun de client sau de împuternicitul legal, direct sau se trimit prin poştă, la centrele teritoriale de relaţii cu clienţii ale distribuitorului de energie electrică.
Vă Punem La Dispoziție:
Proiectare
Execuție
Întocmire & Depunere Documentație
Punere În Funcțiune
Mentenanță
Ce Spun Clienții Noștri
Poate vrei să afli și ce spun alți clienți despre colaborarea cu noi. Ai aici mai multe testimoniale.